Sörfőzdék

Minipivovar U Medvídků (Minisörfőzde A Medvebocsoknál)

Staré Město (Na Perštýně 5.)

Megközelítés

  • H.-P.: 11.00-23.00
  • Sz.: 11.30-23.00
  • V.: 11.30-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-03
Old Gott 14°félbarna60 CZK
"1466" 15°világos szüretlen60 CZK
XBeer-33 24°félbarna133 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Meglepő módon az óvárosi fejezetben tárgyalt U Medvidků sörcentrum első emelete pincét rejt. Itt található a Bocsok sörfőzdéje, ahol kecsesen hajló boltív alatt lehet végigkóstolni a minipivovar teljes kínálatát.

Ha a Bocsokban működő sörfőzdét keressük, induljunk csak el bátran a földszinti nagy teremből a sörcsap mellett hátrafelé, és több helyiségen áthaladva végül ráakadunk egy felfelé vezető lépcsőre. A két tulajdonos nevét rejtő Old Gotton kívül próbára tehetjük itt csapolt formában a sörfőzde alapításának emlékét őrző, „1466”-ra keresztelt – és a kabalisztika jegyében 14,66 fokosra cefrézett - szűretlen seritalt. No és persze a harminchárom (!) fokos – 12,6 százalékos alkoholtartalommal felvértezett - ,„XBeer 33”-at.

Ez utóbbi félbarnát a világ legerősebb olyan sörének hirdetik, amely mindenfajta plusz adalék nélkül, kizárólag a Minipivovar U Medvídků speciális sörélesztőjének köszönhetően éri el a közel tizenhárom százalékos alkoholtartalmat, ami egy testes vörösbornak is a becsületére válna. Az XBeer 33-om csak kis üveges kiszerelésben elérhető, száz korona feletti áron. Ugyancsak kis tételben, különböző szezonális söröket is főznek, tájékozódjunk tehát mindig az aktuális kínálatról.

Ha valami töményet is fogyasztanánk ezek mellé a testes sörök mellé, rákérdezhetünk, kapható-e éppen a „Beer Brandy” néven hirdetett, Černa Hora városának sörgyárában készülő negyven százalékos sörpárlat. Ha ezek után még látunk, akkor megfigyelhetjük, ahogyan az üvegfal túloldalán fakádakban erjed a sör, és a rézből készült főzőberendezés is jótékonyan kényezteti a sörturisták elbágyadó tekintetét.

A Minipivovarba a földszintről ételt is rendelhetünk, és ha nem ürült ki teljesen a pénztárcánk, akkor különböző sörös ereklyéket vásárolhatunk az első emeleti ajándéktárgy üzletben. Akinek megfeküdnék a gyomrát a nehéz, magas alkoholtartalmú prémium sörök, ne szégyelljen a földszinten búcsúzóul bevágni még egy utolsó korsó világos Budvart, nem fogja megbánni!

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Az egyedi sörök miatt mindenképpen érdemes felkeresni a Minipivovart, az árak azonban lehetnének jóval szerényebbek is, így csak három korsócska jár

Konyha

Klasszikus cseh-, és nemzetközi konyha

Tepsiben tálalt, tejszínes sült csirke, vele sült burgonyával (Pečené smetanové kuřeci stehno v pekáčku se zapečenými bramborami) 129. -CZK

Megközelítés

Megközelítés: gyalogosan az Óvárosban, illetve, 2-es, 9-es, 18-as, és 22-es villamossal a Národní třida megállóig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu