Sörfőzdék

U tří růží (A Három rózsához)

Staré Město (Husova 10.)

Megközelítés

  • H-Cs-V: 11.00-23.00
  • P-Sz: 11.00-24.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Tří růží lager 12°világos65 CZK
Tří růží tmavý speciál 13°barna65 CZK
Vienna Red 13°vörös/ír tipusú65 CZK
Old Bavarian Beer 13°barna szüretlen85 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Impozáns épületben nyílt meg „A Három rózsához” címzett sörfőzde Prága Óvárosának szívében. A Husova utcában sétálgatva térjünk be némi kóstolóra.

A Husova és Jalovcová utcák sarkán álló, háromszintes épületet nem lehet eltéveszteni. Itt működik a Pivovar U tří růží.

Belépve mindjárt a csillogó rézüstökön akad meg az ember szeme. A sörfőző berendezés előtt akár állva is leguríthat egy korsócskával az ember, nem nézi ki a személyzet. Pedig elegáns itt minden, nem spóroltak a sörtér kialakításán, ez elsőre is szembetűnő. Na, de milyen maga a pivo?

A világos ászok sör és az ugyancsak világos „fest bier” akár ki is hagyható, nem maradunk le semmiről, ha nem kóstoljuk meg. Még szerencse, hogy akad választék. Szunnyadó ízlelőbimbóinkat az ugyancsak helyben főzött barna élesztgeti elsőként, majd a „Bécsi vörös” (Vídeňské červené/Vienna red)következik. Az alap szortimentből leginkább ez utóbbi ajánlható jó szívvel.

Tanulmányozzuk azonban alaposan a ház sörlapját, mert az naponta változhat! Mi történetesen másnap egy nagyon kellemes, világos búzabock sörbe szaladtunk bele. Próbálkozhatunk egyebekkel is, például a tizennyolc fokosra főzött, duplabock barnával. Bár Prágában alapvetően korsó sört iszik az ember, a Rózsa söreivel való első ismerkedéskor inkább a szolid poharazgatást ajánljuk. Pénztárcánk is hálás lesz érte, hiszen a korsó sörök ára negyven és hatvanöt korona között mozog ezen a helyen.

Tegyük próbára a konyhát is, bár a múltkor mi nem jártunk szerencsével. A személyzet nyilván a szakács tévedhetetlenségében bízva egyetlen asztalra sem rakott ki sótartót, pedig a megrendelt vörösboros kacsamájunk bőven elbírt volna fűszeres bátorítást.

A Három rózsa célközönségét alighanem a külföldi turisták és a módosabb helybéliek jelentik. Az ár-érték arányon még dolgozniuk kell, de Prága tavaly májusban megnyílt sörfőzdéje okozhat azért kellemes meglepetést. A főnök olykor megrázza a pult feletti rézharangot az első sör eladásakor, és gyakran működés közben csodálhatjuk meg a főzőüstöket.

Az utcaszint felett pedig további két emeletet találunk, elegáns különtermekkel, csoportok részére. A falakon mókás rajzok sorakoznak, az egyiken egy talicska sörrel szelídítik meg a tajtékzó Gólemet.

A Husova utcai sörfőzde pontban tizenegykor nyit, előtte leguríthatunk egy-két korsó remek pilzenit az utca végén lévő Zöld Fában (U Zeleného stromu). Délután háromkor pedig átbilleghetünk a Rózsával csaknem szemközt lévő, legendás Arany tigris sörözőbe (U Zlatého tygra). Ha így teszünk, egy csapásra visszazökkenünk a prágai sörözők varázslatos világába.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh- és nemzetközi konyha

Házi grillezett kolbász, mustárral és tormával (Grilované domácí klobásky s klášterní hořčicí a čerstvým křenem) 95.- CZK

Megközelítés

Gyalogosan az Óvárosban

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu