Sörözők

Kabinet (Szertár)

Bubeneč (Terronská 25.)

Megközelítés

  • K-P: 13.00-22.00
  • Szo-H: 15.00-22.00

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Igazán hangulatos kávézó vendégei voltunk Prága Bubeneč kerületében. Ebben a Szertárban ittuk az egyik legjobb Bernardot a cseh fővárosban!

Egyik kedvenc helyünkön, a szomszédos Dejvice kerület Svejk sörözőjében tettünk ismét tisztelgő látogatást, és onnan a közeli Kabinetbe vezetett sörtúránk. A Kavárna Kabinet valóban olyan, mint egy szertár. Belépve jobbra a szekrények polcain régi tankönyvek, ismeretterjesztő könyvek, földgömbök, antik írógépek nyertek elhelyezést. Fent a falakon évelő-, és örökzöld növények képei, tanórai szemléltetést segítő tablók nyűgözik le a tekintetet.

Miközben az ember bámészkodik, igazi hajópadló recseg-ropog a lába alatt, akár az egykori szigorú pedellusok léptei közben, amikor még telente napi egy kugli fával jártak iskolába a gyerekek, hogy legyen mivel befűteni a tantermeket.

Persze itt, a Terronská utca 25. szám alatt valószínűleg soha nem működött iskola, a kávézó mégis hangulatos. A felszolgáló megjelenése elsőre olyan, mint aki levelező tagozaton könyvtár-művelődésszervező szakon végzett egy vidéki főiskolán, és valljuk meg, ez abszolút jól áll neki! Erősíti ugyanis a hely imázsát.

A halk szavú csapos annál is inkább szimpatikus, mert pazar sört varázsol elénk. Tizenegyes és tizenkettes szűretlen Bernarddal oltják helyben a feltörő sörszomjat. Jót húzunk belőle, a sör hibátlan! Közvetlenül nyitás után, hétköznap délben ezt a rendelést még kissé irigykedve bámulják a kávéjukat kavargató, és ásványvizüket szürcsölgető törzsvendégek. Szemlátomást epekedve várják a délutáni és esti órák eljövetelét, amikor majd ők is sörre váltanak a kávéról.

Amolyan művész kávézó a Kabinet, hiszen galériaként is funkcionál, alkalmanként kiállítások megnyitójának színhelye. Egyben a környékbeli és más kerületekből érkező fiatalok, főiskolások, egyetemisták találkozó helye.

Nem árt tudni, hogy fent egy gazdagon szőnyegezett galérián régi fotelekben, kanapékon is pihentethetjük elnyűtt testünket. Ha kellemes az idő, üljünk ki az utcai terasz valamelyik asztalához, és élvezzük a napsütést.

Ha ennénk, akkor hideg-, és meleg sörkorcsolyák, valamint sajt-, és vegyes tálak közül választhatunk. Általában van valamilyen egyszerű napi ajánlat is.

A kopottas asztalokkal és régi tonett székekkel berendezett helyiségben kellemes a sörözgetés. A zongorán nyitott kotta bátorítja a zeneértőket, közvetlenül mellette egy üres söröskorsóban gyereknek kitett színes ceruza készlet, irka-firkára váró, üres papírlapokkal.

Az egységnek két bejárata is van, mindkettőnél mini botanikus kertnek, de legalábbis tankertnek beillő zöld felhozatallal. Ha sokáig maradnánk a szertárban, vigyázzunk, kifelé menet át ne essünk a veteményesen.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Hideg-, és meleg sörkorcsolyák

Grill kolbász (Grilovaná klobása) 85.-CZK

Megközelítés

Zöld (A) metró, Dejvická megálló

Villamos: 8-as, 18-as, és az éjszakai 91-es járat: "Lotyšská" megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu