Sörözők

T-Anker

Staré Město (Náměstí Republiky 8.)

Megközelítés

  • H-V: 11.00-23.00
  • Téli szezon: 11.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2019-05-17
Purkmistr tmavý ležák 12°barna47 CZK
Permon - Don Habanero Chilli IPA 15°világos65 CZK
T-Anker 12°világos szüretlen59 CZK
Falkon - BadFlash Hop Wings 14°világos szüretlen59 CZK
Luž 10°világos49 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Kivételes panorámájú sörteraszt cserkészhet be Prága Óvárosában, aki meglátogatja az OD Kotva áruház ötödik emeletén működő T-Anker nevű éttermet.

A legegyszerűbb és a legkényelmesebb módja az egység megközelítésének az, ha a Náměstí Republiky tér mellett lévő Králodvorská utcát célozzuk meg. A Kotva áruháznak ezen az oldalán van ugyanis egy lift, amellyel könnyen elérhető az ötödik emeleti tetőterasz.

Felérve T-Ankerhez az elénk táruló látvány önmagáért beszél: az Óváros piros cserepes házai, az Orloj és a Týn-templom páros tornyai versengenek a figyelmünkért, a távolban pedig a Moldva túlpartján lévő Sztrahovi-kolostor és a Prágai Vár méltóságteljes épülettömbje zárja a látóhatárt.

Rendszerint kilenc fajta sört csapolnak a T-Ankerben, nagyjából fele részben cseh kisüzemi pivókat.

A ház világos ászok sörét a prágai Břevnovský klášterní pivovarban főzik, az aktuális kínálatban pedig egy könnyű cvíkovi tízes sör, továbbá a Plzeňben működő Pivovarský dvůr Purkmistr tizenkettes fekete söre, a Permon chillis IPA-ja és a Pivovar Falkon BadFlash Hop Wings APA-ja szerepelt. A csehek mellett német, belga, lengyel és holland söröket csapoltak még.

A sörkínálat tehát nem rossz, már csak a személyzetnek kellene felnőnie a feladathoz. Ottjártunkkor ugyanis háromszor tettünk látogatást a pultnál rendelésügyben, mire az első söröcskénkhez végre hozzájutottunk. Tudjuk ezt be annak, hogy rögtön nyitás után érkeztünk, és még nem pörgött fel a stáb.

Egyébként nemcsak ők voltak álmosak: egy tizenkét fős brit legénység egyenesen kólát és ásványvizet rendelt. Már megijedtünk, hogy rossz helyen járunk, amikor az ébresztő üdítőitalokra megérkeztek az első korsó sörök is az asztalukhoz. Hiába, valahogy el kell indítani a napot.

A nyitás után fél órával aztán szép lassan megtelt a tágas tetőterasz, és normál üzemmódra váltott a T-Anker. Egymás után jöttek a társaságok és a sörök, előkerültek a mosolyok. Több idegenvezető kisebb csoporttal érkezett, hogy a T-Anker tetőteraszáról is megmutassa az Óvárost.

A T-Ankerben az étlapon szereplő kínálat rendszeresen változik, de nem is nagyon lesz szükségünk a jídelní lístekre. Amikor munkába áll a kültéri grillsütőhöz beosztott szakács, egyszerűen menjünk oda, mérjük fel a lehetőségeket, és válasszuk ki a legígéretesebbnek tűnő finomságot. Egy piruló szaftos marhahúst például, médiumra sütött steak formájában. Aki szerényebb étkezést is el tud képzelni, rendeljen egy nakládaný hermelínt nyolcvanöt koronáért.

(Ha esős-borúsra fordulna az idő, akkor célszerű a benti, fedett étteremrészben falatozni, itt található a söntés is.)

 T-Anker jó időben ideális célpontja lehet a belvárosban sétáló turistáknak, ha megszomjaznak egy cseh kisüzemi sörre, amit ráadásul egy különleges helyszínen fogyasztanának el.

Ennél jobban egyébként már csak akkor járnak, ha a Kotva áruház tövében megbúvó, az említett oldalsó lift mellett működő, pici, Svijany sört áruló fabódé felé veszik az irányt. De ez már egy következő történet...

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi ételek

Mivel az ételek árai igencsak borsosak, a déli napi menüt ajánljuk elsősorban: 150 koronáért kaphatunk levest és főételt.

Hasznos információk

Van az épületen belül is egy lift, amely a Kotva Áruház mind az öt szintjét érinti. Aki kíváncsi rá, milyen ma egy prágai bevásárlóközpont, kicsit nézelődne, azt is használhatja.

Megközelítés

Metró: Sárga (B) vonal: Náměstí Republiky megálló

Villamos: 6, 8, 15, 26, éjszakai 91, 94, 96-os járat: Náměstí Republiky megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu