Sörözők

Restaurace U Růžového Sadu (Étterem a Rózsa kertnél)

Vinohrady (Mánesova 89.)

Megközelítés

  • H-Cs.: 10.30-24.00
  • P: 10.30-01.00
  • Sz: 11.00-01.00
  • V: 11.30-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2010-02-25
Gambrinus světlý 10°világos27 CZK
Kozel černé 10°barna27 CZK
Gambrinus Nefiltrovane 12°világos szüretlen30 CZK
Kozel Medium 11°világos30 CZK
Pilsner Urquell 12°világos35 CZK
Fénix 11°világos szüretlen35 CZK

látogatások:

  • 2010. 02. 25.

A Podjebrád Györgyről elnevezett téren, a Mánesova és a Slavíkova utcák találkozásánál találjuk ezt az egységet. Étterem is működik benne, de mi a söntésnél tovább nem jutottunk.

El voltunk ugyanis foglalva azzal, hogy az U Saduban és a Slavíkova „vendéglőben” tett látogatásunkat követően valahogyan felkapaszkodjunk a magasnak tűnő bárszékre. Rendes hely az U Růžového sadu, bár rózsakertnek sehol nem láttuk nyomát a környéken. Olcsó kifogás lenne arra hivatkozni, hogy ottjártunkkor éppen január végét mutatott a naptár.

A tizenkettes csapolt Staroprament huszonöt koronáért adják, tíz fokos párja öt koronával olcsóbb. Az üveges Stella Artois-t jó érzékkel száműzték a hűtőbe, ott is egy olyan helyre, hogy csak nehezen vehesse észre a vendég. Van helyette csapolt Velvet, amelynek az íze valóban bársonyos, és aki először találkozik vele, hát azt hiheti, hogy megbolondult a csapos, hogy egy korsó habot tesz eléje. A hab azonban varázslatos módon a pohár aljáról indulva fél perc alatt sörré lényegül át. Nézni is gyönyörűség! Csapra vernek ezenkívül barna Keltet is.

Az elmúlt évben (2012.) márkát váltottak "a rózsakertesek". Staropramen helyett a pilzeni gyár kínálata kapható. Az Ősforráson kívül, barna Kozel és tízes Gambrinus (néha szűretlen Gambács is!) - ezt nem árt tudni a betévedőnek. A hely egyebekben nem változott...

A csapszék meghatározó motívuma a boltív, amely az óvárosi és kisoldali kocsmák hangulatát lopja ide, Žižkov központjába. Az éttermi rész végén a pincehelyiségbe lépcső vezet le: itt egy jóképű különtermet (salónek) alakítottak ki. Akár éjjel egyig is nyugodtan ihatunk itt, ráérünk majd utána kitalálni, hogy jutunk haza. Segítségként ideírjuk, hogy mivel az utolsó metró ilyenkor már elment, éjszakai villamosra pár utcával "lejjebb" a Korunni-n, a "Vinohradská vodárna" megállónál tudunk felszállni.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Konyha

Cseh-, és nemzetközi konyha

Specialitás: György király sült nyársa, – sertéscomb, füstölt hús, bacon, hagyma - (Jehla krále Jiřiho) 99.- CZK

Megközelítés

Zöld (A) metró, Jiřiho z Poďebrad megálló

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu