Sörözők

Tlustá myš (Kövér egér)

Malá Strana / Hradčany (Všehrdova 19.)

Megközelítés

  • H-P: 11.30-24.00
  • Sz: 12.00-24.00
  • V: 12.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Kozel světlý 10°világos35 CZK
Kozel černé 10°barna39 CZK
Radegast 12°világos39 CZK
Pilsner Urquell 12°világos48 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Kocsma és fotógaléria idilli elegyére találtunk rá a Kisoldalon! Serezgető művészetpártolók, és a kerület legolcsóbb söre egy boltív alatt.

Misem egyszerűbb dolog annál, minthogy az ember a Károly-hídon átérve célba veszi a Malostranské naměstít, ha sörre szomjas! Hiszen csábít az U Glaubiců, a tér felső sarkában, a Nerudova utca elején hűségesen dorombolva vár bennünket a Kandúr (U Kocoura), ahonnan már tényleg csak egy ugrás a Víziló (U Hrocha) nevű klasszikus.

Ezúttal azonban ne engedjünk lábunk automatizmusának, lépjünk elő kreatív és felfedezésre (is) szomjas sörturistává!

Nem kell ehhez mást tennünk, mint célba venni a Károly-hídtól nem is olyan messze lévő Všehrdova utcát! Fényképezőgép legyen nálunk, hiszen útközben útba esik a híres prágai John Lennon fal (a Velkopřevorské utcában) és a Máltaiak utcája (Maltézské) is, számtalan szép, érdekes, de talán kevésbé közismert látnivalóval.

A Károly-hídtól távolodva szép lassan elhalkul a turistazsivaj, és a csendes, szerényen meghúzódó Všehrdova utcában igazi különlegességre bukkanunk. Nem más ez, mint a Kövér egér /Tlustá Myš söröző!

A névadó rágcsáló – hatalmas bendővel - egy jópofa cégéren is feltűnik, segítve a kocsma betájolását az először erre járóknak. Fontoljuk meg minden lépésünk, ha idejövünk, pincehelyiségről van ugyanis szó, ahová meredek lépcsőn kell leereszkednünk. A barátságosan hajló boltívek alatt Gambrinus, Pilsner Urquell, világos és barna Kozel a sörválaszték. Szó ne érhesse a ház elejét, kóstolgatjuk szorgalmasan mindegyiket.

A világos Kozel huszonkét korona, barna párjáért huszonnyolcat kérnek, egészen barátságos ez a díjszabás Prága belvárosában. Sőt, a huszonkét koronás világos Kozel jó eséllyel a legolcsóbb sör, amit a Kisoldalon fellelhetünk.

A kecskék hamarosan meghozzák az étvágyunkat. Az étlapról találomra kikérünk egy rántott szeletet, petrezselymes burgonyával. Elégedetten falatozunk, a régi vasárnapi családi ebédek jutnak eszünkbe, ugyanis a hús és a krumpli is hibátlan, háziasan van elkészítve. De kérhet itt magának az ember méregerős, jalapeno paprikával készült csípős pörköltet, halételeket, és salátát is, ha éppen ahhoz támad kedve.

A Tlustá myš azonban nem egyszerűen csak egy söröző. Egy kisebb bárgaléria is kapcsolódik hozzá, ahol rendszeresek a fotókiállítások, hogy a test mellett a léleknek is jusson táplálék. A galéria okán megfordulnak itt művészemberek is, ami mindenképpen kecsegtető sörfogyasztást ígér a tulajdonos számára.

A remek sörök és a finom étel után elégedetten készülődünk az elinduláshoz. Az utcára kilépve méregetjük terebélyesedő hasunkat. Mintha egyre jobban hasonlítanánk a cégérről búcsút intő, dundi egérre...

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó

Italok

Absinth 50.- CZK

Konyha

Cseh-, és nemzetközi ételek

Sült tarja mustárral, savanyú uborkával, kenyérrel (Pečená krkovička, hořčice, kyselá okurka, chléb) - 109. CZK

Sült kolbász mustárral, tormával, kenyérrel (Opečená klobása s křenem a hořčicí, chléb) - 74. CZK

Pácolt hermelín sajt (Nakládaný hermelín) - 79. CZK

Hagymás-ecetes krinolin (Utopenec) - 59. CZK

Cseh disznósajt (Tlačenka) - 69. CZK

Házi tócsni káposztával és szalonnával (Domácí bramborák se zelím a slaninou) - 89. CZK

Sörpörkölt hagymával, karlovy vary-i knédlivel (Hověží guláš s cibulkou, karlovarský knedlík) - 189. CZK

Megközelítés

Tömegközlekedés: Villamos: 12, 15, 20, 22-es, Hellichova megálló. Vagy gyalogosan a Malá Stranán

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu