Sörfőzdék

Pivo Karlín

Karlín (Pernerova 42. )

Megközelítés

  • H-V: 11.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-03
Karlín Black 11°barna szüretlen38 CZK
Pivo Karlín 12°világos szüretlen42 CZK
Karlín IPA 15°világos54 CZK
Karlín APA 14°világos54 CZK
Karlín Pšenice 11°világos szüretlen54 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 09.

Micsoda meglepetéseket tartogat Karlín kerület! A csülkös-pilzenis Karlínská Pivnicével szemközt sörfőzde nyílt a prágai Pillangó épületben.

Fentről, a magasból meggyőző szépségű a modern prágai építészet egyik újdonsága, a pillangót formázó Butterfly-épület, de a (szerencsés esetben) mindkét lábukkal földön járó sörturisták ennél praktikusabbak. Ők inkább a sörfőzde bejáratát kutatnák. Tükröződő üvegfelület nehezíti a dolgukat, ám ha a pillangó szárnyai között meglátják a „Maso Karlín” és „Pivo Karlín” feliratokat, akkor jó helyen járnak.

Karlíni sörvárosnézőknek tájékozódási pont lehet a jól bejáratott plzenis étterem, a Karlínská Pivnice is, amellyel éppen szemközt tárja ki szélesre szárnyait a Butterfly.

Modern, pubos, nagyon meggyőző kialakítású sörfőzde. Szépségdíjas a félkörben ívelt hatalmas söntés, ami olyan hosszú, hogy középen praktikus lett volna talán megfelezni, hogy a személyzetnek ne kelljen állandóan nagyot kerülnie.

Fantasztikusok az érlelőtartályok, amelyek mellé öt szék erejéig bárki odatelepedhet, és a komplett sörüzem is itt van, igaz, ez utóbbi a vendégtértől elzárt területen. Belépve a Pivo Karlínba a magasított bárszékes első rész fogad. A falakon körbefutó malacos sorminta jeles, mókás. Az egyes traktusok fölött krétával írva az étlap ajánlatai, beljebb igen-igen elegáns, bőr ülőhelyek várják a vendégeket.

Apropó, vendégek! Hol is vannak? Mert rajtunk kívül renyhe az érdeklődés. A sörünket hozó fiatal pincér emiatt kevésbé búskomor, arról mesél, hogy pénteken-szombaton is teljes telt házuk volt, megállni sem nagyon volt idejük.

Ezt megnyugtató hallani. Mármint, hogy sokan voltak.

A sörök jók, érdemes kóstolgatni. Egy ászokat és egy ipát betolunk, barna van még, de azt ezúttal megtartjuk máshova.

Az ételek árai általában húzósak, nem biztos, hogy ezt elbírja kereslettel Karlín kerület. Viszont a Pivo Karlín étlapján vidéki farmokról származó minőségi húsárú található, specialitásuk a sertés, abból is magyar mangalica. Az is igaz persze, hogy elképesztő mértékben és tempóban újul meg szinte minden utca errefelé. Karlín ezekben az években a szemünk előtt alakul át üzleti negyeddé, új irodaházakkal, gyártelepek helyén berendezett autószalonokkal.

A lényeg, hogy a Pivo Karlínba inkább egy déli napi menüt érdemes itt beiktatni, ha éhesek vagyunk, az levessel együtt kétszáz koronába belefér.

Annak viszont semmi okát nem látjuk, hogy ne igyunk meg itt egy sört. Vagy kettőt. Karlínban egyébként is sok új és izgalmas hely nyílik mostanában. Többségükben ezek modern sörözők, változatos csaplistával, de akadnak itt további érdekességek is egy viszonylag kis területen, úgyhogy érdemes itt körülnézni előzetes tájékozódás után.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Karlín első jelenkori sörfőzdéje 2018-ban nyitotta meg üvegbejáratát. A környék érdekes kocsmái: Karlínská Pivnice, Bad Flash Bar Karlín, U Tunelu.

Italok

Slivovice Bartida 0,4 dl 75. - CZK

Konyha

Steak-ek, frissen sültek, grill finomságok, hamburgerek

Grilovaná panenka z farmy Vysočina 250g - Grillezett sertésszűz a Vysočinai farmunkról (250gm) 245.- CZK

Sült marha oldalas (Pečená vepřová žebra marinovaná v chilli, limetách a česneku, zel. salát s araš. dresinkem 500g) 285. - CZK

Hasznos információk

A Pivo Karlín és a Pivo Maso minden bizonnyal egy cég. A házi farmokról szállított minőségi húskészítményeket szolgálják fel a sörfőzdében is.

Megközelítés

Sárga "B-jelzésű" metróvonal: "Křižíkova" állomás

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu