Sörfőzdék

U Dvou koček (A Két Macskánál)

Staré Město (Uhelný trh 10.)

Megközelítés

  • H.-V.: 11.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Kočka světlá 12°világos szüretlen48 CZK
Kočka černá 12°barna48 CZK
Pilsner Urquell 12°világos48 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Nagy bátorságra vall a Két Macskához címzett sörözőt sörfőzdeként említeni, mi még is ezt tesszük a közelmúltban itt bevezetett Kočka sör okán.

Kellemes hely az Óváros szívében az egykori Szénpiac tér, gyakran visszajut ide a belvárosban sétálgató turista. Tárgyalt sörözőnkre az egyik árkádos ház falán díszelgő, impozáns Plzeňský Prazdroj neonfényreklám hívja fel a figyelmet. Térjünk be hát a Két Macskákhoz!

A réz sörfőzőüstöket a bejárattól jobbra, a hajdani két törzsvendégasztal helyén állították fel. A napi rendszerességgel betérők számára vigasztalásul pontosan a sörcsappal szemben egy „Stammgastplatz” feliratú állóhelyet alakítottak ki, kérdéses mekkora sikerrel. (Törzsasztalomat egy sörfőző berendezésért? Ez bizony fogós kérdés...) Feltűnés nélkül ide húzódjunk mi is, mert a belső termekben zenés felárral, tíz százalékos szervizdíjjal és egyéb meglepetésekkel várják a gyanútlan turistákat.

A Kočka sörön nincs mit szégyellni, a Macsek világos és barna változata is kellemes meglepetéssel szolgál. Ugyanúgy harminchét koronáért kínálják, mint az – itt egyébként remekül csapolt – Plzeňský Prazdrojt. Ezúttal is arra buzdítjuk a magyar sörbarátokat, hogy ha lehetőségük van rá, akkor helyben főzött levet vegyék alá alapos tesztelésnek.

Állva ivás közben megfigyelhetjük az U Dvou Koček klasszikus söntését, amely hosszú évtizedek óta derekasan állja a szomjazók rohamát, és amely a hely hajdanvolt szebb időszakának emlékét őrzi. Az egyik fali festményen egy óriás (nőstény) macskából fejik éppen korsókba a pilzenit – akad tehát látnivaló. Ha befejeztük az ismerkedést a Kočka sörrel és a doromboló négylábúakkal, vegyük újra nyakunkba az Óvárost, hiszen jó néhány remek söröző vár még ránk. Ha pedig Macskarajongóvá lettünk volna, kérjünk a pultnál elvitelre sört. Az egy literes Macskás pet-palackot 2014. tavaszán hetvenhét koronáért légtelenítette a csapos. Már a hazafelé tartó út egyharmadánál elfogyott - az utolsó cseppig.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

A szervizdíjat el kellene végre felejteni, addig marad a két korsó

Konyha

Hagyományos cseh konyha

A szervizdíj-, a zenés felár-, és az egyéb trükközések miatt nem javasolt itt az étkezés

Megközelítés

Az "A" (zöld) és a "C" (sárga) metró Můstek megállójától, vagy a 6-os, 9-es,18-as, 22-es villamosok "Národní třída" megállójától

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu