Sörfőzdék

Pivovar Ládví Cobolis

Kobylisy (Burešova 2.)

Megközelítés

  • H-Sz: 11.00-23.00
  • V: 11.00-22.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Cobolis světlý ležák 12°világos szüretlen46 CZK
Cobolis tmavý ležák 12°barna szüretlen46 CZK
Cobolis Nevada Ale 11°világos42 CZK
Cobolis Black Ale 13°barna44 CZK
Cobolis I.P.A. 16°világos47 CZK
Cobolis Tropic I.P.A 15°világos47 CZK
Cobolis pšeničný speciál 12°világos szüretlen46 CZK
Cobolis Bock 17°félbarna75 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Az ígéretesen elstartoló kobylisy-i sörfőzde egyebek közt egy művelődési központtal és könyvtárral működik egy épületben, így a kulturált italfogyasztás feltételei biztosítottak.

A sörök pedig jók! Ez már kevésbé magától értetődő, hiszen a Prágát tartósan elérő sörfőzdenyitási hullám változó minőségű söröket hozott magával az elmúlt évek során. Olykor bizony feltűnő aránytalanság mutatkozik a ráfordított pénz, idő és energia, egyáltalán az egész körítés és a végtermék minősége között. A 2017-ben útjára indult Pivovar Cobolisban ilyen problémák szerencsére nincsenek, a szortiment megállja a helyét.

Az is barátság jele, hogy főznek tizenegyes és tizenkettes sima ászoksört, sőt tizenkettest fekete változatban is. És ezek is jófélék, teljesen rendben vannak. Van továbbá búzájuk, aztán jönnek persze a komolyabb játékosok. Mi egy Cobolis Nevada Ale-re próbálunk rá és egy intenzív illatú, kellően szénsavas, erősen IPA-ba forduló serecskét kapunk, abszolút a jobbik fajtából. Mi tagadás ez a Nevada Ale hamar megbillentheti az embert, ha nem vigyáz. Ez nem ivósör kategória, minden egyes kortyára célszerű odafigyelni. Az aktuális választék – mint majd' minden sörfőzdében - itt is változik: egy Black Ale-t, egy Bock-ot, búzát, egy Cobolis IPA-t, vagy egy Cobolis Tropic IPA-át bármikor elénk tehetnek, ha idejövünk. És a felsoroltakon kívül feltűnhetnek más tételek is, reméljük, kísérletező kedvében marad a sörfőzőmester.

A pontos helyszín egyébként a „Kulturní Dům Ládví ” domináns épülete a Ladví metróállomásnál, lakótelepek szomszédságában, ahol thai- és kínai gyorsot, esetleg pizza szeletet kínálnak a metróállomás büféi az utazók számára. A Cobolisban azonban van más harapnivaló is. Barna sörrel készült krinolin, konfitált csülök rolád, kacsamáj pástétom, lazac tatár és más hasonló finomságok szerepelnek a hideg és meleg starterek között. Egy leves negyvenöt korona, a negyven dekás sült marha oldalas kétszáz, a negyed kilós tarjából készült sertéssteak száznyolcvan. Egy barna sörös krinolint kikérünk. Finom, még ha tálalásában modernebb változata is a hagyományos cseh készételnek.

Maga a vendégtér tágas és meglehetősen szellős, valaha a művelődési központ földszinti előcsarnoka lehetett. Éke kétségtelenül a réz csaphíd és a söntés, ahol csinos rendben várakoznak a Cobolis feliratú korsók és kelyhek a műszakkezdésre. A csappal szemközt öles fák törzseinek támaszkodva fogyaszthatunk, a terem további részeiben asztalok és székek szolgálják ugyanezt a célt. A felszolgálók elektronikusan rögzítik a rendelést, itt már nincs cetlizés és strigulázás. Turista sem akad egyelőre, csak helyiek üldögélnek családi körben. Egy másik asztalnál pedig egy fiatal pár poharazgató fiú tagja nézi csillogó tekintettel a mellette korsózgató csinos leányzót.

Azok számára, akik szeretnék sörprogramba illeszteni a Pivovar Ládví Cobolist jó hír, hogy az egység Kobylisy és Libeň kerület határán fekszik, megnyitva ezzel az értő fogyasztók számára a további sörfelvételi lehetőségeket. Mi is folytatjuk túránk, méghozzá Libeň kerület felsőbb, kertvárosias része felé, ami nincs messzebb egy bő tízperces, átszellőztető sétánál. Egészen pontosan a Hrabal által is többször felemlegetett Na Pěšinách vendéglőbe tartunk, ahol egy teljesen más világba csöppenünk majd. Ez lesz a következő történet...

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

Kobylisy kerület első sörfőzdéje. Kipróbálásra érdemes.

Italok

Božkov Peprmint 0,4 dl: 40.- CZK

Konyha

Konyha: Cseh ételek modern formában és nemzetközi fogások (saláták, tészták, burgerek).

Barna sörrel sült krinolin, kenyérrel: Buřty na černém pivu, chléb 90. - CZK

Barna sörben pácolt marha oldalas, házi BBQ mártással: 400g Pomalu pečené hovězí žebra marinované v černém pivu, domácí BBQ omáčka 210. - CZK

Hasznos információk

Érdemes hozzákapcsolni egy Felső-libeňbe, Kobylisybe tervezett sörtúrához.

Megközelítés

Piros "C"-jelzsű metróvonal, "Ládví" állomás.

Villamos: 30-as járat. Ládví megálló.

Busz: 103, 152,166, 177, Ládví megálló.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu