Sörfőzdék

Pivovarský dům (Sörfőzdék háza)

Nové Město (Ječná/Lípová 15.)

Megközelítés

  • H-V.: 11.00-23.00
csapolt sörfajtakorsó (0,5)
Egyéb információk2020-02-10
Dům Piva světlý 12°világos szüretlen52 CZK
Dům Piva tmávý 12°barna52 CZK

látogatások:

  • 2020. 02. 03.

Ahhoz képest, hogy ebben az épületben működik a Cseh Sör és Malátakutató Intézet, a Pivovarský dům „zászlós söre”, a Štěpán nevű szűretlen világos tizenkettes árpalé meglehetősen hervatag élményt nyújt. Még szerencse, hogy bőven van választék.

Egy helyes, decis ampullákból álló kostolókészlettel pedig letesztelhetjük a teljes szortimentet. A kávés, meggyes, banános, áfonyás és chillis sör már kívül esett az érdeklődési körünkön, ám a zöld színben pompázó csalánsört jó szívvel ajánljuk mindenkinek. Bizarrul hangzik, de ez a legjobb!

Van még csapban „Tokajské Pivo”, vagyis Tokaji sör, amely aszú-eszencia hozzáadásával készül, méghozzá eredetileg Magyarországon. Az odahaza "Kortyként" ismert árpalét a felsőzsolcai Serforrás Serfőzde készíti, és több nemzetközi díjat is elnyert már. Társaságunk egyöntetű véleménye szerint az ötlet remek, de még elbírna egy kis aszús bátorítást ez a különleges sörcsemege, hogy jobban kiérződjön a hegyaljai ízvilág.

A Pivovarský Dům réz üstjei csillogva csalogatják be az utcáról a gyanútlan járókelőt. A földszinti nagytermen kívül van még két helyiség, az egyik a félemeleten lévő különterem. Itt háromliteres, hosszú nyakú „zsiráfok” várják, hogy teletöltsék őket. Ne legyünk szégyenlősek, kérjünk ki egyet!

A Pivovarský důmban nagyon finom az utopenec, vagyis a hagymás-ecetes pácban érlelt krinolin. Zsiráfsimogatóknak kifejezetten ajánlott!

A pincehelyiségben egy különtermet alakítottak ki, innen remek (és ingyenes) sörrel kapcsolatos kiadványok hozhatók el, korlátlan mennyiségben. Az egységnek egyébiránt saját mikrobiológiai laboratóriuma és sörélesztő gyűjteménye van. Fő tevékenysége pedig mini-sörfőzdék tervezése, felszerelése, és szakmai segítése.

A pragaisorozok.hu értékelése

  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy teli korsó
  • Egy üres korsó
  • Egy üres korsó

A Cseh Sör és Malátakutató Intézet igazán meglephetné a vendégeket egy karakteresebb alapsörrel

Konyha

Tradicionális cseh konyha

Specialitás: A serfőző pikáns sertéssültje, rizzsel (Pivařova pikantní vepřova, rýže) 145.- CZK

Megközelítés

Megközelítés: „B” (sárga) metró, "Karlovo náměstí" megállójától, „C” (piros) metro, I. P. Pavlova megállójától, vagy a 4-es, 10-es, 16-os, és a 22-es villamosok "Štěpánská" megállójáig

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a prágai sörtúrák és a honlap elkészítése során segítségünkre voltak.

Kontakt: info.kukac.pragaisorozok.pont.hu